De stamboom van Mureau

Memories van Successie     Bevolkingsregisters     Notaris Aktes

Anthonia   Cornelis   Antonie   Jacobus   Simon   Maria

Notaris Aktes 1841-60

1. Notaris Romme te Terheijden 22-12-1846 : Aankoop "hoekje" grond

Cornelis Mureau (1804-1862), arbeider, wonende te Wagenberg.

Cornelis koopt een "hoekje" grond, 3 roeden 86 ellen, voor 60,- van Johannes van Meel en Maria de Graaf. Het is zo klein dat het geen verwijzing heeft in het kadaster. Het maakt deel uit van een groter perceel gelegen in de Binnenpolder, Kadaster D266 (64 roeden, 70 ellen), dat ook eigendom is van Johannes en Maria. Ze staan dus een klein stukje grond af. Het wordt afgebakend met paaltjes, zo staat in de akte. Een roede is ongeveer 5 meter, dus 3 roeden is klein.
Er wordt als voorwaarde gesteld dat Cornelis via dit stukje grond naar de Wagenbergsestraat gaat en geen overlast zal geven door loslopende kippen of ander vee. Het lijkt erop dat hij hiermee een (mogelijk kortere) doorgang naar de Wagenbergsestraat heeft gekocht


Bron: notarieel register
Soort registratie: Notarisakten
(Akte)datum: 22-12-1846
Plaats: Terheijden
Bijzonderheden:
Koop en Verkoop: Johannes van Meel en Maria de Graaf echtelieden wonende onder Terheijden, hebben verkocht aan Cornelis Mureau onder Terheijden woonachtig, een hoekje grond gelegen te Wagenberg onder Terheijden groot ongeveer drie roeden zes en tachtig ellen, voor de som van zestig gulden die voldaan zijn.

Minuut: koop en verkoop
Bronvermelding
Terheijden - 203 - 1846,
Aktenummer 98, zie scan en transcriptie (gemaakt met Transkribus Lite)
Gemeente: Terheijden
Periode: 1846