De stamboom van Mureau

Overzicht van alle Aktes

Anthonia   Cornelis   Antonie   Jacobus   Simon   Maria

Johannes Mureau Simonszn (1881-1972)
Aankoop huis en hypotheek

(Notaris Smit Zwaluwe 11-08-1923 )

Johannes is schipper en woont in Helkant. Hij is de zoon van Simon Mureau en Antonia Brouwers

Hij is in 1909 getrouwd met Johanna van der Steen. Er zijn twee aktes.
Akte 129: Hij koopt een huis en tuin van Petrus van Hulten, in de Helkant aan de Kerkdijk, kadaster Zwaluwe G1632 (groot 3 aren, 5 ca) voor 1200,- en
Akte 130: Hij sluit (dezelfde dag) een hypotheek af van 1000,- a 5 % bij Franciscus Pals, tegen het huis.

 

No. 129 Transport 11 Aug 1923

Voor mij Gerrit Klaas Smit, notaris ter standplaats Zwaluwe, in tegenwoordigheid der beide na te noemen getuigen, verscheen:

 

 

 

de Heer Petrus van Hulten, thans zonder beroep woonende te Helkant- Zwaluwe, die verklaarde bij deze te hebben verkocht en in vollen en vrijen eigendom over te dragen en af te staan aan den Heer Johannes Mureau Simonszoon, schipper wonende te gemeld Helkant, die ten deze medeverscheen en in koop verklaarde aan te nemen:

 

 

 

 

 

 

 

Een huis en tuin in den Helkant aan den Kerkdijk, kadaster Zwaluwe, sectie C
nommer 1632 groot drie aren vijf centiaren, en zulks voor eene koopsom van twaalfhonderd gulden, welke koopsom verkooper verklaarde te hebben ontvangen en deswege volledig kwitantie te verleenen.

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedende deze overdracht voorts onder de volgende

bepalingen:

 

1. De kooper, die zijn gekochte op heden kan aanvaarden, moet de lasten en belastingen van het verkochte geheven wordende, betalen van af heden.

 

 

2. Het verkochte wordt overgedragen en aangenomen zoo groot en klein, goed en slecht het is, met lusten, lasten en erfdienstbaarheden, alles als van ouds

 

zonder eenig verhaal deswege over en weder doch vrij van hypotheek.

 

3. De kosten op deze overdracht vallende komen ten laste van den kooper.

 

 

 

Ter uitvoering van alle bepalingen dezer acte verklaren comparanten onveranderlijk domicilie te kiezen ten kantore van den bewaarder dezer minute.

 

 

 

 

Aldus verleden te Hooge Zwaluwe, den elfden Augustus negentienhonderd drie en twintig, in tegenwoordigheid van Jacobus Antonius Blewanus, broodbakker, wonende te Hooge Zwaluwe en Franciscus Pals landbouwer wonende te Made als getuigen, evenals de comparanten aan mij notaris bekend.

 

 

 

 

 

 

En hebben de comparanten met de getuigen, nevens mij notaris deze acte die als minute in mijne bewaring zal verblijven, onmiddellijk na voorlezing onderteekend.

 

 

 

 

 

P v Hulten
J Mureau
F Pals
JA Blewanus
G K Smit

 

 

 

 

 

 

 

 

Geregistreerd te Zevenbergen, den zeventienden Augustus 1900 drie en twintig, deel 79 folio 19 verso vak 8. een blad, geen renvoori ontvangen voorrecht dertig gulden.

f 30.—

 

No 130 Hypotheek 11 Augustus 1923

Voor mij Gerrit Klaas Smit, notaris ter standplaats Zwaluwe,

 

verscheen:

de Heer Johannes Mureau Simonszoon, schipper, wonende te Helkant- Zwaluwe.

 

 

Die verklaarde wegens ter leen ontvangen gelden schuldig te zijn aan den Heer Franciseus Pals landbouwer wonende te Made eene som van een duizend gulden waarvan hij zich verbindt, om jaarlijks op elf Augustus aan en ten woonhuize van den wettigen houder der grosse dezer acte rente te betalen, berekend tegen vijf ten honderd in het jaar, tot aan de aflossing, welke ter zelfder plaats geschieden moet, na opeisching door schuldeischer of waarschuwing door schuldenaar van drie maanden bevorens, zullende alle kosten hoegenaamd voor rekening des schuldenaars wezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot waarborg dezer geldleening verklaarde de schuldenaars eerste hypotheek te verleenen op„

 

 

Een huis en tun in den Helkant aan den
Kerkdijk, Kadaster Zwaluwe, sectie G.
nommer 1632, groot drie aren vijf centiaren.

 

 

 

De schuldenaar onderwerpt zich tevens aan de volgende bedingen:

 

1. Bij willige verkoop zal geene hypotheekzuivering plaats hebben

2. Het verbondene moet overeenkomstig den aard en de bestemming worden gebruikt,

In de kantlijn: Eerste Grosse uitgegeven, ten verzoeke van den Heer Franciscus Pals voornoemd, den dertienden Augustus negentienhonderd drie en twintig

 

.................... behoorlijk in goeden staat worden onderhouden, mag niet worden belast met eenig zakelijk recht, noch door derden worden gebruikt, noch worden verhuurd, zonder schriftelijke toestemming van den schuldeischer, in geen geval mag vooruitbetaling van huurpenningen geschieden.

 

 

 

 

 

3. Het verschuldigde is dadelijk opeischbaar, zonder in gebrekestelling, door eigendoms overgang en in beslagneming van - of brandschade aan het verbondene, bij het niet nakomen van eenige in deze acte gestipuleerde verplichting door den schuldenaar en door zijn overlijden en staat van faillissement.

 

 

 

 

 

 

 

4. Bij gebreke van behoorlijke voldoening der hoofdsom of van de betaling den verschuldigde renten, is de schuldeischer onherroepelijk gemachtigd het verbonden perceel in het openbaar te doen verkoopen, ten einde uit de opbrengst te verhalen, zoowel de hoofdsom als de renten en de kosten, zonder dat de wettige houder van de grosse dezer acte tot eenige aanzegging of beteekening hoegenaamd zal gehouden zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. De opstal van het onderpand, moet ten genoege des schuldeischers tegen brandschade verzekerd wezen ingeval van schade aan het verzekerde bezwaarde perceel overgekomen, zullen de assurantie penningen, tot het beloop der inschuld en der verschuldigde renten, in de plaats der onderzetting treden.

 

 

 

 

 

 

De Heer Franciscus Pals voornoemd en .......

 

..... alhier medeverschenen, verklaart al het vorenstaande ten zijner behoeve aan te nemen

 

 

 

Ter uitvoering dezer kiezen partijen domicilie ten kantore van den notaris bewaarder dezer minute

 

 

Waarvan Acte

 

in minuut opgemaakt, is verleden te Hooge Zwaluwe, den elfden Angustus negentienhonderd drie en twintig, in tegenwoordigheid van Jacobus Antonius Blewanus, broodbakker, en Petrus van Hulten, zonder beroep, beiden wonende te Hooge Zwaluwe als getuigen, evenal de verschenen personen aan mij notaris bekend en die na voorlezing deze acte met de verschenen personen en mij notaris hebben onderteekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

J Mureau
F. Pals
P v Hulten
J.A. Blewanus
G.K. Smit.

 

 

 

 

 

 

Geregistreerd te Zevenbergen, den zeventienden Augustust 1900 drie en twintig, deel 79 folio 20 recto vak 2, twee bladen geen renvooi. Ontvangen voor recht een gulden vijftig cent. De Onvanger f 1,50

Bron: notarieel register, notaris Smit Zwaluwe, Regionaal Archief Tilburg
Soort registratie: Notarisakten
(Akte)datum: 11-08-1925 >>>>>>> moet zijn 1923
Plaats: Hooge en Lage Zwaluwe
Bijzonderheden:
door Simon Mureau te Helkant Zwaluwe.
Minuut: hypotheek
Bronvermelding
Hooge en Lage Zwaluwe - 218 - 1923-1925,
aktenummer 129 (de koopakte)
aktenummer 130 (de hypotheekakte)
Gemeente: Hooge en Lage Zwaluwe
Periode: 1923-1925