De stamboom van Mureau

Overzicht van alle Aktes

Anthonia   Cornelis   Antonie   Jacobus   Simon   Maria

Jacobus Mureau (1845-1886)
Aankoop huis

(Notaris G.Vos, Zwaluwe 02-02-1874)


Jacobus is arbeider en woont in Made. Hij koopt een huis, erf, tuin en bouwland in Stuijvezand onder Oosterhout, kadastraal Sectie A nrs 69, 830 en 831 (samen groot 44 aren, 96 centiaren), van Antonie Timmers. Hij betaalt 750 gulden.

No 17

(op 17 Juni 1893 nog en afschrift)

 

Den tweeden Februarij achttien honderd vier en zeventig Compareerde voor mij Glijn Vos, notaris in het arrondissement Breda, ter standplaats de gemeente Zwaluwe in tegenwoordigheid der beide natenoemen getuigen

    Antonie Timmers, bouwman, wonende te Made;

    Die verklaarde te hebben verkocht en mitsdien bij deze in vollen en vrijen eigendom onder vrijwaring als naar regten af te staan en over te dragen aan Jacobus Mureau, arbeider, wonende insgelijks te Made, welke alhier tegenwoordig in koop verklaarde te accepteren:

    Een huis, erf, tuin en bouwland staande en liggende op Stuivezand onder Oosterhout, Kadastraal bekend in sectie A nummers 69, 830 en 831 te zamen groot vier en veertig aren zes en negentig centiaren

    Den verkooper aangekomen bij processenverbaal van voorloopige en finale publieke verkooping, de negenden en zestienden January achttien honderd negen en zestig, ten overstaan van Notaris van Goor, Gevestigd te Terheijden, opgemaakt en overgeschreven ten kantore der hypotheken te Breda, den tweeden April daaropvolgende deel 432 nummr 52.

    Zoo en in dier voege, als voorschreven Onroerende goederen zich thans bevinden, uitstrekken en gelegen zijn met al die regten en vrijheden, lasten en erfdienstbaarheden, van wat aard of naam ook, als en toe- en aanbehooren en voorts onder beding dat de Kooper over zijn gekochte zal kunnen beschikken, in eigendom, gebruik en genot te rekenen van heden, onder gehoudenheid, om de daarvan geheven wordende grond- en alle andere bekende en onbekende lasten chijnsen en uitgangen te voldoen, mede te rekenen van heden.

    En is deze verkoop en koop, wijders aangegaan en gesloten, om en voor eene som van zeven honderd vijftig gulden, welke de verkooper erkent uit handen van den kooper te hebben ontvangen hem daarvoor te kwiteren bij deze.

    Partijen kiezen denzelver domicilie ten kantore van mij notaris

    Waarvan akte

    Verleden te Hooge Zwaluwe, ten kantore van mij Notaris ten tijde gemeld, in tegenwoordigheid van Pieter Leest Jacobszoon, bouwman, en Hendrik Kanters, metselaarsknecht, wonende beiden te Hooge Zwaluwe als getuigen die even als de verschenen personen, aan mij notaris bekend zijn. En is deze akte onmiddellijk na voorlezing, door de verschenen personen, de getuigen en mij notaris onderteekend

 

A Timmers
Jacobus Mureau
P. Leest
H Kanters
G Vos notaris

 

 

 

 

Geregistreerd ...... etc.

Bron: notarieel register, Notaris Vos in Zwaluwe, Regionaal Archief Tilburg
Soort registratie: Notarisakten
(Akte)datum: 02-02-1874
Plaats: Hooge en Lage Zwaluwe
Bijzonderheden:
Antonie Timmers te Made verkoopt aan Jacobus Mureau aldaar een huis, erf, tuin en bouwland op Stuivezand onder Oosterhout kadaster sectie A nos. 69, 830 en 831 groot 44 aren 96 centiaren voor f. 750,-.
Minuut: verkoop
Bronvermelding
Hooge en Lage Zwaluwe - 122 - 1873 nov. 17 - 1874 nov. 1,
aktenummer 17
Gemeente: Hooge en Lage Zwaluwe
Periode: 1873-1874